0848-777 352

Cv maken

Het maken van een CV is belangrijk. Een goed CV kan voor een belangrijke ondersteuning volgen bij de sollicitatiebrief die u gaat schrijven. Het maken van een CV kan op verschillende manieren. U zou er voor kunnen kiezen om uw CV helemaal zelf te typen en op te stellen, maar u kunt ook een standaard opmaak kiezen. Op internet zijn hier twee mogelijkheden, of u haalt een .doc document van het internet af en u vult hier uw gegevens in, print het uit en stuurt het mee, of u neemt een programma waar u alles in moet vullen en dan hoeft u zelf niets aan de opmaak te doen. Dan is het puur een kwestie van gegevens invullen en dan is uw CV in orde. Maar, de voorkeur heeft het toch dat u zelf in het document aanpassingen kunt doen. Misschien zijn bepaalde onderdelen voor u wat minder van toepassing en vult u deze liever niet in. Dan kunt u hier een andere opmaak voor kiezen.

Volgorde

In een CV is het belangrijk om bovenaan uw persoonlijke gegevens neer te zetten. Hierbij dient u te denken aan uw naam, voorletters, achternaam, adresgegevens, geboortedatum, telefoonnummer en een mailadres. Zo weet u in ieder geval dat ze u kunnen bereiken als ze interesse hebben.

Het volgende wat in een CV naar voren komt zijn uw opleidingen, uw werkervaring, de cursussen die u hebt gevolgd en vaak worden ook de goede eigenschappen van iemand gevraagd in een CV. u kunt misschien goed samenwerken, of u neemt verantwoordelijkheid. Dit zijn dan belangrijke onderdelen die u hier gaat vertellen, zodat men weet dat ze hiervoor een beroep op u kunnen doen. Op deze manier laat u ook zien dat u iets over uzelf weet, ben hier dan ook eerlijk over want als ze u uitkiezen en ze merken dat je deze eigenschappen niet bezit, dan heeft u een probleem. 

Leergierig?

U kunt aangeven dat u altijd open staat om te leren, dit is natuurlijk altijd positief om te lezen. Ook wanneer u diverse cursussen hebt gedaan is het goed om dit er in te vermelden. Beschrijf ook waar u deze opleidingen/cursussen hebt gedaan, of u een diploma of certificaat hebt gehaald en zo ja in welk jaar. Eventueel zou u een diploma toe kunnen voegen van een reeds behaalde opleiding op MBO, HBO of WO niveau. Zo kunnen zij meteen zien dat u echt een diploma hebt behaald en eventueel een cijferlijst toevoegen met de vakken die u heeft gehad. Als u deze informatie allemaal in uw CV zet en toevoegt, dan hebben de mensen zeker een goed beeld over u en weten ze ook wat ze aan u hebben. Ben zo uitgebreid mogelijk met uw CV, geef alle opleidingen aan die u heeft gedaan, dit geeft namelijk aan dat u leergierig bent en er echt voor wilt gaan.
Ook de lay-out van een CV is belangrijk. Gebruik daarom een goed lettertype dat goed leesbaar is, niet te groot en niet te klein. Vaak wordt Times New Roman lettertype 11 of 12 geadviseerd, dit is zakelijk en goed leesbaar.
 

Ga naar Vacaturetips
Nationale vacatures Internationale vacaturesites Regionale vacaturesites Vacatures Drenthe Vacatures Flevoland Vacatures Groningen Vacatures Limburg Vacatures Friesland Vacatures Overijssel Vacatures Gelderland Vacatures Utrecht Vacatures Zuid-Holland Vacatures Zeeland Vacatures Noord-Brabant Vacatures Noord-Holland