0848-777 352

Betaalde traineeships

Tijdens een traineeship wordt een trainee opgeleid tot specialist in een bepaald vakgebied. Een groot voordeel van een traineeship is dat de trainee wordt betaald voor zijn/haar werkzaamheden tijdens het traject. Gedurende het traject waarin werken en leren worden gecombineerd, zal de trainee vanaf de eerste dag al verantwoordelijkheden en taken krijgen. Hierdoor zal het salaris van de trainee niet veel verschillen met het salaris van een ‘normale’ starter. 

Salarisonderhandelingen

Tijdens het traineeship is het vaak lastig om te onderhandelen over de hoogte van het salaris. Dit komt doordat er vaak meerdere trainees tegelijkertijd starten. Toch is het in sommige gevallen mogelijk om te onderhandelen over de voorwaarden. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer er veel vraag is naar mensen met de kwaliteiten waarover u beschikt. Er is vaak meer onderhandelruimte in sectoren waar een tekort is aan hoog opgeleide mensen. Het is van belang dat de trainee zich goed voorbereid wanneer hij/zij wil gaan onderhandelen over de voorwaarden. De trainee dient een goede onderhandelingspositie voor zichzelf te creëren. De echte onderhandelingen ontstaan vaak pas nadat de traineeship is afgerond. Als na afronding vast wordt gesteld dat het bedrijf verder wil met de trainee, kan de trainee een fijne verhoging in het salaris verwachten. De waarde van de trainee is tijdens de traineeship vergroot door de verschillende cursussen en de opleiding die de trainee heeft gevolgd. Hierdoor kunnen betere voorwaarden worden gerealiseerd. 

Gemiddelde salaris

Het gemiddelde salaris bij een traineeship hangt af van de sector waarin de traineeship plaatsvindt en daarnaast van het opleidingsniveau van de trainee. De volgende salarisindicaties zijn exclusief bonussen en vakantiegeld. Dit zijn dus enkel richtlijnen en hier kunnen dus geen rechten aan worden ontleend. 

 • Juridische sector –  HBO achtergrond: Voor juridische trainees met een HBO achtergrond ligt het bruto maandsalaris tussen de €1.800 en €2.300.
 • Juridische sector – WO achtergrond: Juridische trainees met een WO achtergrond kunnen een bruto maandsalaris tussen de €2.500 en €3.100 verwachten.
   
 • Economische sector – HBO achtergrond: Trainees in de economische sector met een HBO achtergrond kunnen uitgaan van een bruto maandsalaris tussen de €2.300 en €2.700.
 • Economische sector – WO achtergrond: Voor economische trainees met een WO achtergrond ligt het bruto maandsalaris tussen de €2.500 en €3.200.
   
 • Technische sector – HBO achtergrond: Als trainee met een HBO achtergrond, kunt u in de technische sector een bruto maandsalaris van tussen de €1.800 en €2.500 verwachten.
 • Technische sector – WO achtergrond: Technische trainees met een WO achtergrond kunnen van een bruto maandsalaris tussen de €2.200 en €2.800 uitgaan.
 • Technische sector – MBO achtergrond:  Voor technische trainees met een MBO achtergrond geldt een bruto maandsalaris van tussen de €1.500 en €1.800.

 

Ga naar Traineeship
Nationale vacatures Internationale vacaturesites Regionale vacaturesites Vacatures Drenthe Vacatures Flevoland Vacatures Groningen Vacatures Limburg Vacatures Friesland Vacatures Overijssel Vacatures Gelderland Vacatures Utrecht Vacatures Zuid-Holland Vacatures Zeeland Vacatures Noord-Brabant Vacatures Noord-Holland