0848-777 352

Traineeship

Een traineeship is een traject voor hoogopgeleide starters waarin werken en leren worden gecombineerd. Als trainee wordt u opgeleid tot een specialist in een bepaald vakgebied. Het fijne aan een traineeship is dat er veel aandacht gaat naar de professionele en persoonlijke ontwikkeling van de trainee. Daarbovenop wordt u als trainee vaak ook nog eens betaald. Gedurende de traineeship werkt de trainee in allerlei functies op verschillende afdelingen binnen het desbetreffende bedrijf waardoor de trainee een duidelijk beeld kan vormen van dit bedrijf.

Doel traineeship

Het doel van een traineeship is om de trainee op te leiden tot een specialist op een bepaald vakgebied. Na het afronden van de traineeship is het de bedoeling dat de trainee doorstroomt naar een vaste functie binnen het bedrijf. Dit zal de functie zijn die het best bij de trainee past. Tijdens de traineeship leert de trainee het bedrijf snel en grondig kennen. Op basis van de kennis en ervaring die de trainee heeft opgedaan tijdens de traineeship zal worden bepaald welke functie het best bij hem/haar past.

Soorten traineeships

Traineeships komen in verschillende vormen. Traineeships worden aangepast aan de behoefte van het bedrijf en daarnaast aan de behoefte van de trainee. Het management traineeship is de meest voorkomende traineeship. Tijdens dit traineeship wordt de trainee opgeleid om mensen aan te sturen en ook alle andere vaardigheden die centraal staan bij een managementfunctie komen terug. Een steeds meer voorkomende traineeship is de IT traineeship. Deze groei is ontstaan door de stijgende vraag naar goed opgeleide IT-specialisten. Ook bestaan er traineeships waarbij de trainee wordt opgeleid voor een specifiek vakgebied. Verder kan er een gecombineerd traineeship worden gevolgd waarbij het bedrijf een combinatie van verschillende soorten traineeships aanbiedt. In enkele gevallen kiest een bedrijf ervoor om de trainee een startersfunctie aan te bieden. Hierbij krijgt de trainee een vaste functie in combinatie met een opleidingstraject. 

Voordelen traineeship

Een traineeship kent vele voordelen voor de trainee. Hier volgt een korte opsomming van de voordelen van een traineeship.
    • De trainee wordt persoonlijk begeleid door professionals
    • De trainee bouwt een netwerk op in een korte periode
    • De trainee kan de kennis direct toepassen in de praktijk
    • De trainee krijgt een duidelijk beeld van het bedrijf
    • De trainee heeft uitzicht op een mooie baan
    • De trainee werkt aan zijn/haar persoonlijke ontwikkeling
    • Betaald leren

Nadelen traineeship

Een traineeship kent daarnaast ook enkele nadelen. Deze kunt u hier lezen.
    • De trainee moet flexibel zijn
    • Van de trainee wordt verwacht na afronding van de traineeship bij het bedrijf te blijven werken
    • De trainee kan zich minder snel specialiseren
    • De traineeship vraagt veel van de sociale vaardigheden van de trainee
    • De functie kan niet goed bevallen

Stage 05-10 Een stage biedt een stagiair de mogelijkheid om opgedane theorie tijdens een studie te gebruiken in de praktijk. Tijdens een stage gaat een stagiair werkervaring opdoen door voor een bepaalde periode aan de slag te gaan bij een bedrijf of instell[...] Lees verder Betaalde traineeships 11-08 Tijdens een traineeship wordt een trainee opgeleid tot specialist in een bepaald vakgebied. Een groot voordeel van een traineeship is dat de trainee wordt betaald voor zijn/haar werkzaamheden tijdens het traject. Gedurende het traject waarin werk[...] Lees verder
Nationale vacatures Internationale vacaturesites Regionale vacaturesites Vacatures Drenthe Vacatures Flevoland Vacatures Groningen Vacatures Limburg Vacatures Friesland Vacatures Overijssel Vacatures Gelderland Vacatures Utrecht Vacatures Zuid-Holland Vacatures Zeeland Vacatures Noord-Brabant Vacatures Noord-Holland