0848-777 352

Een niet passende baan accepteren?

Schoolverlaters met een goede opleiding en een curriculum vitae met enige werkervaring bevinden zich soms in de luxe positie dat zij meerdere aanbiedingen voor werk krijgen. Vroeger, en dan praat ik over de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw kwam het ook voor dat u slechts met een Mulo-diploma kon kiezen of u bij de gemeente, Belastingdienst of Giro ging werken. Die tijden liggen inmiddels ver achter ons. De crisis is misschien voorbij maar het werkloosheidspercentage is nog steeds hoger dan 6%. Voor werkzoekenden is het er niet gemakkelijker op geworden om een nieuwe baan te vinden.

Solliciteren

U solliciteert en uw WW-uitkering loopt op zijn einde. De bijstand is geen optie voor u vanwege al uw verplichtingen. Wat doe je? U krijgt een kans bij een werkgever die eigenlijk niet geheel bij u past. Misschien spreekt het werk u wel aan maar de collega's of cultuur niet. Of net andersom. Kortom, een dilemma.

Een nieuwe arbeidsplek is een redelijk ingrijpende ervaring in iemands leven. U loopt de eerste dagen op eieren en u wilt u van uw beste kant laten zien. U moet uw zelf wegwijs zien te maken binnen een nieuwe organisatie en zo nu en dan wordt er een stevig beroep gedaan op uw aanpassingsvermogen. De eerste week zit erop en eigenlijk ging het best wel goed. Maar toch knaagt er iets.

Verder solliciteren?

Na vier weken weet u het zeker. U zit hier niet op uw plek. U probeert het van u af te zetten maar het wordt steeds moeilijker om met plezier naar uw werk te gaan. U lucht uw hart bij familie en vrienden en iedereen steekt u een hart onder de riem. Zij peppen u op met 'even doorbijten, het komt wel goed'. Maar het komt helemaal niet goed en na zes weken is het dan zover. U komt uw bed niet uit en u meld u voor het eerst ziek. 'Ziek het maar goed uit', zegt uw manager aan de telefoon. Maar u weet eigenlijk al dat u niet meer terugkomt.

Nu kunnen zich verschillende situaties voordoen. U probeert het te rekken om toch tijd te vinden iets anders te zoeken. Of in een goed gesprek uiteen gaan. Uw proeftijd zat er nog niet op dus afscheid nemen is zo geregeld. Uw CV bevat nu een arbeidsverhouding van slechts enkele weken. Gegarandeerd dat u daar de volgende keer vragen over krijgt. Op die vraag kun jij je natuurlijk goed voorbereiden. 

Ga naar Vacaturetips
Nationale vacatures Internationale vacaturesites Regionale vacaturesites Vacatures Drenthe Vacatures Flevoland Vacatures Groningen Vacatures Limburg Vacatures Friesland Vacatures Overijssel Vacatures Gelderland Vacatures Utrecht Vacatures Zuid-Holland Vacatures Zeeland Vacatures Noord-Brabant Vacatures Noord-Holland