0848-777 352

Flexibel werken en MVO

Flexibel werken brengt veel voordelen met zich mee en is tegelijkertijd ook beter voor het milieu! Naast dat het flexibel werken veel geld kan opleveren door vooral te besparen op bepaalde kosten, draagt het enorm veel bij aan de duurzaamheidsdoelstelling van uw bedrijf. Maar waarom wordt dit niet bij ieder bedrijf mogelijk gesteld?

Wat is MVO?

MVO staat voor het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wanneer een organisatie maatschappelijk verantwoord wilt ondernemen dan dienen zij rekening te houden met People, Planet en Profit. 

People: Rekening houden met wat uw organisatie naar buiten brengt in de maatschappij + het welzijn van uw medewerkers mee in overweging nemen bij het maken van beslissingen.

Planet: Ondernemen met zo weinig mogelijk schade aan het milieu toe te brengen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld vermindering of andere vormen van energieverbruik, het scheiden van uw afval of met duurzame papieren printen. 

Profit: De financiële doelen en prestaties en wat die voor impact hebben op de werkgelegenheid in de omgeving.

Wat zijn de voordelen?

Er zijn meerdere voordelen aan het flexibel werken die indirect helpen om uw Planet doelstellingen te behalen. Hieronder hebben wij een aantal voordelen benoemd:

1) Minder CO2 uitstoot
Dit ligt er voor de hand. Wanneer werknemers vaker vanuit huis kunnen werken of een andere locatie dan helpt dit met het fileprobleem en uitstoot.

2) Diversiteit
Doordat er tijd en plaats onafhankelijk gewerkt kan worden, is het bijvoorbeeld ook mogelijk om voor beperkte vanuit thuis te werken.

3) Beter balans
Thuiswerkers hebben de mogelijkheid om hun dag zelf in te delen. Het 9 tot 5 mentaliteit speelt hier geen rol. Een voorbeeld is dat een thuiswerker de dag later begint zodat de kinderen nog naar school gebracht kunnen worden.

4) Milieu
Doordat er minder werknemers fysiek naar een kantoor moeten komen wordt er op meerdere gebieden wat gewonnen. Het begint met minder files, dat gepaard gaat met minder CO2 uitstoot. Minder werknemers op locatie staat gelijk aan minder huurkosten en lager energieverbruik doordat het om een kleinere ruimte gaat. Dit vertaald zich natuurlijk ook weer in minder CO2 uitstoot en hiernaast zijn er nog talloze andere redenen die het thuiswerken zeer interessant maken.

5) Minder ziekteverzuim
Wanneer er een werknemer zich niet helemaal fit voelt, dan hebben zij thuis de mogelijkheid om toch nog enkele uren te werken. Hierdoor daalt het aantal ziekteverzuimdagen dus al direct maar daarnaast win je nog een heel groot voordeel. Het thuiswerken wanneer een werknemer zich niet fit voelt voorkomt dat de griep in uw bedrijf een ronde maakt!

Zeker nu heel de wereld geschrokken is van Covid-19 gaan steeds meer organisaties het thuiswerken promoten. Het solliciteerproces is dan ook al volledig omgedraaid. Waar u voorheen fysiek op gesprek moest, gebeurd dit nu via een webcam bij u in de woonkamer!

Files ook zo zat? 19-10 Heeft u er genoeg van om ‘s ochtends in de file te staan of te wachten op een trein die vertraging heeft opgelopen waardoor u de aansluiting mist? U bent niet de enige die deze mening deelt. Dit zijn twee meningen die steeds meer gedeeld wo[...] Lees verder Thuiswerken 18-10 Covid-19 heeft er in een sneltreinvaart voor gezorgd dat thuiswerken de nieuwe norm is. Het heeft bedrijven en ondernemers in een positie geplaatst om te kijken naar creatieve oplossingen om het werk toch door te kunnen zetten. Hierdoor zijn stee[...] Lees verder Voor werkzoekenden 17-10 Bent u al een langere tijd op zoek naar een passende baan? En het liefst ook nog eens dicht bij u in de buurt? Dan is een vacaturebank een ideale manier om uw zoektocht te beginnen. Vandaag de dag zijn er veel gespecialiseerde vacaturebanken waar[...] Lees verder Voor werkgevers 16-10 Als werkgever bent u ook altijd op zoek naar het juist personeel. Het liefst ook nog naar personeel dat ‘s ochtends niet eerst een file heeft moeten trotseren of door een gemiste trein te laat komt. Dit is op te lossen door lokaal/regionaal[...] Lees verder
Nationale vacatures Internationale vacaturesites Regionale vacaturesites Vacatures Drenthe Vacatures Flevoland Vacatures Groningen Vacatures Limburg Vacatures Friesland Vacatures Overijssel Vacatures Gelderland Vacatures Utrecht Vacatures Zuid-Holland Vacatures Zeeland Vacatures Noord-Brabant Vacatures Noord-Holland