0848-777 352

Geen reactie van een werkgever?

Afgewezen worden voor een sollicitatie is nooit leuk natuurlijk. Maar helemaal geen reactie ontvangen na uw sollicitatiegesprek is helemaal een domper. Toch komt het vaak voor. En tegenwoordig steeds vaker. Waarom zou een werkgever niet de moeite nemen om u in te lichten over de uitkomst van uw sollicitatiegesprek?

Na afloop van het sollicitatiegesprek

Waarom wordt de moeite niet altijd genomen? Hieronder ziet u een aantal voorbeelden wat mogelijk heeft kunnen plaatsvinden:

  • Het kan zijn dat de sollicitatieprocedure een langere tijd in beslag neemt dan vooraf gepland.
  • Het kan zijn dat iemand de opdracht heeft gekregen de sollicitanten op de hoogte te brengen van de uitkomst maar deze persoon is daar nog niet aan toegekomen of heeft het verzuimd.
  • Het kan natuurlijk ook gewoon onbeleefdheid zijn.
  • Mogelijk zijn ze niet geïnteresseerd en sturen ze afwijzingen op een later tijdstip.
  • De functie is komen te vervallen.

Dit zijn een aantal meest voorkomende redenen waarom u geen reactie krijgt op uw sollicitatie. Allemaal even vervelend voor u als sollicitant natuurlijk. Maar wat kunt u doen? Na afloop van een sollicitatiegesprek doet u er goed aan te vragen wanneer u een reactie kunt verwachten. U kunt ook eventueel vragen of u die reactie schriftelijk of telefonisch kunt verwachten. Zorg er daarom voor dat uw CV altijd de juiste adresgegevens en telefoonnummer bevat.

Geen gehoor?

Wanneer u op de afgesproken datum geen reactie hebt ontvangen is dat heel vervelend maar u klimt dan nog niet meteen in de telefoon. Wacht het even een paar dagen af. Vooral als u denkt dat u een goed gesprek heeft gehad. Het kan zijn dat de procedure uitloopt.

Heeft u echter na een week na de afgesproken datum nog geen bericht gehad wordt het tijd om zelf actie te ondernemen. Het beste is dan om te bellen. En dan met name te vragen na de contactpersoon van wie u een bericht zou krijgen. Het sturen van een e-mail kan namelijk heel gemakkelijk worden afgedaan door iemand anders in het bedrijf. U zit er niet op te wachten dat u een e-mail terug ontvangt van een secretaresse met een enkele regel dat de keuze op iemand anders is gevallen. Dus bel het bedrijf en vraag naar de contactpersoon. U geeft dan in het gesprek aan dat u nog geen reactie op uw sollicitatie heeft ontvangen en dat u benieuwd bent naar de uitkomst. Bereidt u wel altijd voor op slecht nieuws. De kans dat u in dergelijke gevallen niet door de selectie bent gekomen is groot. Vraag ook altijd als u bent afgewezen waarom u bent afgewezen en laat u niet afschepen met een standaard antwoord. U heeft een duidelijk antwoord nodig om bij uw volgende sollicitatie bepaalde fouten niet meer te maken. U leert hier altijd weer van.
 

Ga naar Vacaturetips
Nationale vacatures Internationale vacaturesites Regionale vacaturesites Vacatures Drenthe Vacatures Flevoland Vacatures Groningen Vacatures Limburg Vacatures Friesland Vacatures Overijssel Vacatures Gelderland Vacatures Utrecht Vacatures Zuid-Holland Vacatures Zeeland Vacatures Noord-Brabant Vacatures Noord-Holland