0848-777 352

Kwaliteit van uw cv

Werkzoekenden verkijken zich nog weleens op de kwaliteit van hun cv. Vaak overschatten werkzoekenden de mate waarin hun cv de benodigde informatie en duidelijkheid verschaft die een werkgever of recruiter zoekt. En dat is jammer!

Uw droom vacature

Om een goede kans te maken om uitgenodigd te worden bij dat ene gesprek voor de baan van uw dromen is het teleurstellend hoe vaak er dan te weinig aandacht wordt besteed aan het cv. U heeft zitten zwoegen om een mooie, in het oog springende sollicitatiebrief te tikken en hoopt van harte een uitnodiging te krijgen om uw motivatie toe te kunnen lichten in een persoonlijk gesprek. Want u bent van mening dat u de meest geschikte kandidaat bent. En daarvan wilt u graag de sollicitatiecommissie overtuigen.

Dan is het jammer wanneer u niet wordt uitgenodigd omdat uw curriculum vitae niet overtuigend genoeg is om voor een kennismakingsgesprek uitgenodigd te worden. Recruiters kijken namelijk tegenwoordig veelal eerst naar het cv van een potentiële kandidaat. Het is dus uitermate belangrijk dat deze duidelijk en overzichtelijk is. 

De tips

Een aantal tips kunnen u helpen om een goed cv op te stellen. Deze tips liggen misschien voor de hand maar worden toch nog vaak vergeten.

  • Deel uw cv op in secties en begin met uw personalia.
  • Vergeet niet uw LinkedIn profiel te vermelden op uw cv.
  • Als u een starter bent op de arbeidsmarkt vervolg dan uw cv met uw opleidingen.
  • Bent u reeds ervaren begin dan de tweede sectie van uw cv met uw werkervaring.
  • Maak alleen de kopjes van uw cv vetgedrukt en beperk deze tot drie of vier.
  • Houd het kort en bondig. Beperk het tot twee A4'tjes.
  • Vermeld uw referenties en heeft u toestemming om deze te vermelden? Stuur deze personen dan even een berichtje dat zij vermeld zijn als referentie op uw cv voor deze specifieke functie.
  • Bekijk uw uitgeprinte cv van een afstandje. Oogt deze duidelijk en overzichtelijk?
  • Laat uw cv altijd even nalezen door iemand. U zult zien hoe vaak iemand anders er toch nog een foutje uithaalt.

Wanneer u bovenstaande punten allemaal doorvoert dan kunt u er vanuit gaan dat er verbeteringen naar voren komen!

Ga naar Vacaturetips
Nationale vacatures Internationale vacaturesites Regionale vacaturesites Vacatures Drenthe Vacatures Flevoland Vacatures Groningen Vacatures Limburg Vacatures Friesland Vacatures Overijssel Vacatures Gelderland Vacatures Utrecht Vacatures Zuid-Holland Vacatures Zeeland Vacatures Noord-Brabant Vacatures Noord-Holland