0848-777 352

Vacaturesites

Bent u op zoek naar een baan maar weet u niet waar u moet beginnen met zoeken? Dan is een vacaturesite een perfect startpunt. Een vacaturesite is een website die gebruikt kan worden voor het vinden van een baan, of juist voor het vinden van een kandidaat voor een baan. Op een dergelijke website worden zo veel mogelijk vacatures aangeboden in alle voorkomende functies en beroepen. 

Voordelen vacaturesites

Het gebruiken van zo een website is praktisch omdat hiermee een overzicht wordt geboden van zo veel mogelijk vacatures op een pagina. Door een account aan te maken en uw cv te uploaden hoeft u slechts een keer uw gegevens in te voeren en kunt u vervolgens direct solliciteren voor die leuke vacature. Ook kunt u op de meeste vacaturesites een e-mail alert instellen zodat u een melding ontvangt wanneer er een nieuwe vacature online komt. Hierdoor loopt u geen enkele vacature meer mis.

Specifiek zoeken

Echter worden vacaturesites overspoeld met vacatures en de resultaten kunnen overweldigend zijn. Gelukkig kunt u op de meeste sites de zoekfiltermogelijkheden gebruiken om eenvoudiger de baan te vinden waar u naar opzoek bent. Ook kunt u een keuze maken tussen de verschillende soorten vacaturesites. Specificeer hiermee voor uzelf in welk vakgebied u werkzaam wilt zijn, of naar welk dienstverband u opzoek bent. Op deze manier scrolt u eenvoudig over de pagina's met vacatures. 

Soorten vacaturesites

Op deze website kunt u meer lezen over de volgende soorten vacaturesites; 

  • Algemene (generieke) vacaturesites 
    Deze vacaturesites bieden vacatures voor alle voorkomende beroepen en functies, handig dus als u nog niet zo goed weet waar u naar opzoek bent. Gegarandeerd dat de vacature die u zoekt hier wel tussen te vinden is. Echter is het aanbod vaak zo groot dat de zoektocht niet al te eenvoudig is. Lees hierover meer onder het kopje “Algemene vacaturesites” en vind een lijst met de grootste vacaturesites van Nederland in 2020.
  • Gespecialiseerde (niche) vacaturesites  
    Weet u wel al een beetje waar u naar opzoek bent dan kan het verstandig zijn te kiezen voor een niche vacaturesite. Ook hiervan kunt u er oneindig veel vinden en daarom worden ze hier onderverdeeld in twee overkoepelende categorieën;  “dienstverband en doelgroep”, en “sector”. Een voorbeeld is bijvoorbeeld Moembly.nl dat gespecialiseerd is in zorgwerk Amsterdam.
Succes van uitzendbureaus 23-07 Vijf jaar geleden zag de arbeidsmarkt er totaal anders uit. En we mogen gerust stellen dat ze er binnen vijf jaar opnieuw anders zal uitzien. Flexibiliteit, snel op de bal spelen, als bedrijf enkel betalen voor wat je krijgt, als werknemer niet w[...] Lees verder Algemene vacaturesites 12-08 Bent u op zoek naar een nieuwe baan, een eerste job, of bent u gewoon toe aan iets nieuws? Het zoeken naar deze nieuwe uitdaging is al een uitdaging op zich, want het internet wordt tegenwoordig overspoeld met vacatures. Raakt u ook het spoor bij[...] Lees verder Regionaal vacaturebanken 28-09 Op zoek als werkgever naar lokale werknemers of bent u juist een werknemer die op zoek is naar een lokale werkgever? Dan is de regionale vacaturebank wat voor u. Naast dat u als werkgever hier uw vacatures kunt plaatsen, heeft u natuurlijk als we[...] Lees verder Niche 18-09 Daar waar vele vrezen dat de algemene vacaturebanken het steeds moeilijker gaan krijgen in de toekomst, zijn ze juist enthousiast over de niche vacaturebanken. Deze gedachte komt naar boven doordat een groot aantal vacaturebanken de EU heeft gevr[...] Lees verder Gespecialiseerde vacaturesites 11-09 Het zoeken van een baan is niet eenvoudig. Buiten social media gebruiken werkzoekenden daarom steeds meer andere manieren om online vindbaar te zijn. Een van deze manier die steeds populairder wordt is het gebruik van een gespecialiseerde (niche)[...] Lees verder
Nationale vacatures Internationale vacaturesites Regionale vacaturesites Vacatures Drenthe Vacatures Flevoland Vacatures Groningen Vacatures Limburg Vacatures Friesland Vacatures Overijssel Vacatures Gelderland Vacatures Utrecht Vacatures Zuid-Holland Vacatures Zeeland Vacatures Noord-Brabant Vacatures Noord-Holland