0848-777 352

Actueel nieuws eind 2020 begin medio 2021.

Steeds meer problemen om "vacatures servicemonteur installatietechniek" ingevuld te krijgen.

Ook een tekort aan installatiemonteurs?

Vandaag de dag is het vinden van vakbekwame installatiemonteurs enorm lastig, en de vacatures nemen zelfs tijdens de corona crisis toe. Er wordt verwacht dat de vraag naar leerling monteurs zal afnemen, maar dat de vraag naar vakbekwame installatiemonteurs enorm zal toenemen. Het opleidingsbedrijf IW Nederland heeft ook aangegeven om alles op alles te zetten voor leerlingen in de elektro- en installatietechniek. 

Toename elektro- installatiemonteur vacatures

Doordat we afgelopen jaren hebben mogen genieten van een gunstige economie, hebben bedrijven enorm veel werk kunnen verrichten. Dit in combinatie met het (nieuwe) maatschappelijk verantwoord ondernemen, zorgde ervoor dat er veel nieuwe projecten ontstonden. Denk bijvoorbeeld aan alle zonnepanelen en windmolens die in de afgelopen jaren geplaatst zijn, zowel zakelijk als particulier. Dit heeft mede bijgedragen voor een enorme groei aan vacatures. 

De verwachting is dat in de aankomende jaren steeds meer elektro- installatiemonteurs nodig zullen zijn. Ook door de verwachte energietransitie, waarbij enorm veel particulieren en bedrijven een overstap maken naar de duurzame energiebronnen. Een ander bijkomend aspect is de gaskraan uit Groningen. Minister Wiebes heeft namelijk in 2018 besloten om de gaswinning stop te zetten, met de verwachting dat er vanaf 2022 geen gas meer nodig zal zijn. Dit zal er ongetwijfeld voor zorgen dat enorm veel gebouwen willen veranderen van hun verwarming. Ook gemeentes die met centrale gasverwarmingen werken dienen hun plan opnieuw door te nemen. De verwachting is dat er een grote verandering plaats gaat vinden en dat de vraag naar elektro- en installatiemonteurs alleen maar toe zal nemen.

Verwachte toename na Corona

Bovenstaande alinea omschrijft al enkele situaties die ervoor zorgen dat de vraag naar elektro- en installatiemonteurs toe zal nemen. Maar naast de verwachte energietransitie, wordt er met de post-corona economie ook nieuwe kansen verwacht. Zo kan er bijvoorbeeld gedacht worden aan geavanceerde klimaattechnologieën, die bij bedrijven en/of particulieren het binnenklimaat regelen. Deze klimaattechnologieën zorgen voor veilige en schonen gebouwen, door de circulatie te controleren.

Kortom, de vraag naar leerling monteurs en vakbekwame monteurs zal de aankomende tijd blijven groeien.

Ook een tekort aan installatiemonteurs? Er zijn genoeg bedrijven zoals 'Onenine technische banen' die bedrijven kunnen verder helpen met het zoeken en vinden van geschikte installatietechniek service monteurs

Bron:
[Installatiejournaal.nl]
[DigiD]
[Rijksoverheid]

Nationale vacatures Internationale vacaturesites Regionale vacaturesites Vacatures Drenthe Vacatures Flevoland Vacatures Groningen Vacatures Limburg Vacatures Friesland Vacatures Overijssel Vacatures Gelderland Vacatures Utrecht Vacatures Zuid-Holland Vacatures Zeeland Vacatures Noord-Brabant Vacatures Noord-Holland