0848-777 352

5x tips voor een goede voorbereiding van je sollicitatiegesprek! 

Je hebt gereageerd op een leuke vacature en bent zojuist uitgenodigd voor een gesprek. Je ziet het al helemaal voor je: je wordt aangenomen en bent zo blij dat je jezelf even de rijkste vrouw van Nederland voelt. Maar helaas, eerst moet het gesprek nog plaatsvinden. Leuk en spannend tegelijkertijd. Gelukkig kun je een sollicitatiegesprek prima voorbereiden. Hup, even ontstressen: laat die zenuwen gaan en go for it! Hier volgen 5 tips ter voorbereiding van je sollicitatiegesprek. 

Verdiep je in het bedrijf

Tja, een goede voorbereiding is het halve werk. Maar hoe bereid je een sollicitatiegesprek nou goed voor? Om te beginnen is het belangrijk om je te verdiepen in het bedrijf. Zorg dat je goed weet waar het bedrijf voor staat. Hoe meer je over het bedrijf weet, hoe beter jij jezelf kunt voorbereiden. Ook op eventuele vragen die nog komen gaan. 

Lees de vacature goed door

Ook een belangrijke! Je kunt de vacature niet vaak genoeg doorlezen. Weet exact waar ze naar op zoek zijn. Welke functie-eisen en kwaliteiten vinden zij bijvoorbeeld belangrijk? Beschik jij hierover? Dat weet jij straks natuurlijk fantastisch te verwoorden! 

Wat wil je vertellen?

Aangezien jij gedurende het sollicitatiegesprek de hoofdpersoon bent, is het belangrijk om je verhaal goed voor te bereiden. Welk beeld wil je van jezelf wegzetten? Wat wil je hen vertellen? Bedenk hoe je jezelf voor wilt stellen. Oefen het gesprek desnoods met jezelf of iemand anders. 

Wat trek je aan?

Ook niet zo’n gek idee om hierbij stil te staan. Ieder bedrijf waardeert het als je er verzorgt uitziet. Een goede uitstraling is nou eenmaal belangrijk als het neerkomt op de eerste indruk. Op het gebied van kleding is het belangrijk om de volgende twee zaken te onthouden: kies kleding die passend is bij het bedrijf én kies kleding waar JIJ je goed in voelt. Het uitstralen van zelfvertrouwen blijft tenslotte ook een belangrijke.

Wat wil je zelf weten?

Door zelf vragen te stellen laat je zien dat je oprechte interesse hebt en jezelf goed hebt voorbereid. Naast dat duidelijkheid voor jezelf ook belangrijk is, kun je hier alleen maar pluspunten mee scoren! 

Ga naar Vacaturetips
Nationale vacatures Internationale vacaturesites Regionale vacaturesites Vacatures Drenthe Vacatures Flevoland Vacatures Groningen Vacatures Limburg Vacatures Friesland Vacatures Overijssel Vacatures Gelderland Vacatures Utrecht Vacatures Zuid-Holland Vacatures Zeeland Vacatures Noord-Brabant Vacatures Noord-Holland