0848-777 352

Niche vacaturebanken

Daar waar vele vrezen dat de algemene vacaturebanken het steeds moeilijker gaan krijgen in de toekomst, zijn ze juist enthousiast over de niche vacaturebanken. Deze gedachte komt naar boven doordat een groot aantal vacaturebanken de EU heeft gevraagd om een antirustzaak tegen Google for Jobs. Dit zou volgens hen namelijk een oneerlijke concurrent zijn. 

Positie niche vacaturebanken

De niche vacaturebanken maken zich geen zorgen over de grotere spelers zoals Google for Jobs en Facebook die steeds meer overnemen van de algemene vacaturebanken. Doordat niche vacaturebanken zich specialiseren in één bepaalde tak van sport, kunnen zij zich hierin onderscheiden. Wanneer u als werkgever zich focust op één bepaalde niche dan bereikt u hier ook een specifiekere doelgroep mee. 

Daarnaast zijn de werknemers ook creatiever gaan zoeken dan in de voorgaande jaren. Waar vroeger mensen zochten als bijvoorbeeld ‘baan Noord-Brabant’ is het nu ‘een baan in de ICT Eindhoven’. Wanneer u als ICT organisatie die gevestigd zit in Eindhoven, hierop gespecialiseerd heeft, dan is de kans groot dat de werknemer meteen vindt waarnaar die op zoek is. Maar doordat de niche vacaturebanken zo gespecialiseerd zijn, zijn veel van deze organisaties betaald. Dit is niet vreemd omdat de kans van een ‘match’ voor zowel werknemer als werkgever is bijzonder groot.

Voordelen van de Niche vacaturesites

Zoals hierboven benoemd is de kans groot dat er betaald moet worden vanuit de werknemers kant. Dit betekent dat de kandidaten die op zoek gaan naar een passende vacature, (vaak) geschikte kandidaten zijn. Als werknemers is dit natuurlijk een extreem groot voordeel omdat u er zekerder van bent dat de sollicitaties die u ontvangt, kunnen matchen met uw eisen. U mag hier eigenlijk niet vanuit gaan maar de kandidaten zijn bij betaalde niche vacaturesites over het algemeen meer gekwalificeerd voor het werk in uw branche. 

Een ander groot voordeel voor de werkgever is het inspelen op het veranderingen in het zoekgedrag van mensen. Dit houdt in dat wanneer u gespecialiseerd zijn bent op een specifieke doelgroep, u dit aandachtig in de gaten kunt houden. Door middel van onderzoeken te blijven houden over het zoekgedrag en de volume op bepaalde zoektermen, kunt u als werkgever altijd vindbaar blijven voor de juiste werknemers!

 

Ga naar Vacaturesites
Nationale vacatures Internationale vacaturesites Regionale vacaturesites Vacatures Drenthe Vacatures Flevoland Vacatures Groningen Vacatures Limburg Vacatures Friesland Vacatures Overijssel Vacatures Gelderland Vacatures Utrecht Vacatures Zuid-Holland Vacatures Zeeland Vacatures Noord-Brabant Vacatures Noord-Holland