0848-777 352

Thuiswerken de nieuwe norm

Covid-19 heeft er in een sneltreinvaart voor gezorgd dat thuiswerken de nieuwe norm is. Het heeft bedrijven en ondernemers in een positie geplaatst om te kijken naar creatieve oplossingen om het werk toch door te kunnen zetten. Hierdoor zijn steeds meer bedrijven er achter gekomen dat het thuiswerken ideaal werkt voor ze. Daarnaast helpt het ook het milieu doordat er minder CO2 uitstoot wordt geproduceert!

Thuiswerken

Bedrijven hebben een andere gedachtegang moeten creëren rondom Covid-19. In plaats van te wachten tot de overheid een uitspraak gemaakt heeft over wat wel of niet kan, hebben bedrijven zich gericht op de nieuwe werkelijkheid en gekeken naar de mogelijkheden. 

Thuiswerken of hybridewerken (aantal dagen op kantoor en aantal dagen thuis) wordt tegenwoordig dan ook bij veel sollicitatie gesprekken meegenomen. Het is namelijk gebleken dat de bedrijvigheid bij vele organisaties niet verslechterd maar juist verbeterd is door de nieuwe norm. Een hybridewerkweek komt momenteel vaker voor dan het volledig thuiswerken. 

Vacatures voor thuiswerken

Vacaturebanken hebben zich ook aangepast voor het nieuwe thuiswerken. Ze hebben de werkgevers de mogelijkheid gegeven om bij de vacature te melden dat thuiswerken mogelijk is. En natuurlijk hebben de werkzoekende weer een functie extra om op te kunnen zoeken. 

Het voeren van een sollicitatie gesprek is dan ook veranderd. Het komt nu steeds vaker voor dat het gehele sollicitatieproces online plaats vindt. Dit kan voor vele in het begin wat ongemakkelijk aanvoelen maar toch zal dit door gepakt worden. Wilt u sterker in uw schoenen staan bij uw volgende sollicitatie? Lees dan onze vacature tips door! 

Ga naar Flexibel werken en MVO
Nationale vacatures Internationale vacaturesites Regionale vacaturesites Vacatures Drenthe Vacatures Flevoland Vacatures Groningen Vacatures Limburg Vacatures Friesland Vacatures Overijssel Vacatures Gelderland Vacatures Utrecht Vacatures Zuid-Holland Vacatures Zeeland Vacatures Noord-Brabant Vacatures Noord-Holland